Friday, November 10, 2006

Lorena / Leonor Gallo de Bobbitt ή Πώς να μετατρέψετε «εκείνον» σε παγκόσμιο ανέκδοτο....


Μην σε ξαφνιάζει η μουσική υπόκρουση..... απλά αφέσου στην μαγεία του «the lion sleeps tonight » κι έτσι, για να μπείς στο κλίμα της ιστορίας, σιγοτραγούδησε το κι εσύ με τους στίχους :


"In the bedroom, the quiet bedroom,
John Bobbitt sleeps tonight;
in the kitchen, the mighty kitchen,

Lorena sharpens her knife,
a weiney wack a weiney wack..." (δις)


Τώρα σκέψου τον Brad Pitt (μμμμμμ!). Το 1999 . Στο Fight Club. Ημίγυμνο, ιδρωμένο....να.....όχι, όχι.. Πάμε πάλι στο Fight Club, αλλά στην πρώτη σκηνή σε μπαρ, όπου ο Pitt λέει : «Έι φίλε, θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Θα μπορούσε μια γυναίκα να σου κόψει το πέος ενόσω κοιμάσαι και να το πετάξει από το παράθυρο κινούμενου αυτοκινήτου ».

Κι αυτό ακριβώς έκανε στο Μανάσσας της Βιρτζίνια, πέντε μέρες μετά την τέταρτη επέτειο του γάμου τους, το βράδυ της 23ης Ιουνίου 1993,η Lorena στον John Wayne Bobbitt :
Ο John, (23 Μαρτίου 1967, Μπάφαλο, Ν.Υ.), επιστρέφοντας στο σπίτι τους από διασκέδαση και τύφλα στο μεθύσι, εξανάγκασε την Lorena εις συνουσίαν , η οποία - με σειρά εμφανίσεως - πήρε:
α) ανάποδες,
β) ένα κουζινομάχαιρο με το οποίο έκοψε το μισό περίπου πέος
του John,
γ) το μισό - περίπου - πέος του John ανά χείρας ,
δ) το αυτοκίνητό της κι άρχισε την περιπλάνηση μαζί με το μισό -
περίπου - πέος, αφήνοντας τον John να αιμορραγεί σε κατάσταση
σόκ.
ε) κι άλλες ανάποδες , και πέταξε το μισό - περίπου - πέος από το
παράθυρο του εν κινήσει αυτοκινήτου.
στ) τηλέφωνο την αστυνομία μόλις ήρθε στα συγκαλά της..


Η πρώτη εξήγηση που έδωσε στους αστυνομικούς, καταγράφηκε ως εξής : «Έχει πάντα οργασμό και ποτέ δεν περιμένει κι εμένα να φτάσω σε οργασμό. Είναι εγωιστής » . (sic…)

Ο John μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αφού τον περιποιήθηκαν, του ανακοινώθηκε η αχρήστευση του οργάνου λόγω της έκτασης του τραυματισμού. Ώρες αργότερα ωστόσο, η αστυνομία εντόπισε το κομμένο πέος
( δεν έχει καταγραφεί η μέθοδος εντοπισμού, αλλά μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκαν σκυλιά-ανιχνευτές J....). Προφυλαγμένο σε πάγο το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου ύστερα από ιδιαίτερα λεπτή εγχείρηση εννέα ωρών, οι γιατροί πέτυχαν την επανασυγκόλληση.

Εν τω μεταξύ, η Lorena τέθηκε υπό επιτήρηση, κατηγορούμενη για ιδιαιτέρως ειδεχθή ακρωτηριασμό.

Κάτοικοι του Εκουαδόρ, πολιτικοί ακτιβιστές και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων άρχισαν να παρελαύνουν από κάθε είδους
τηλεοπτική εκπομπή εκφράζοντας την συμπαράστασή τους προς την Lorena.

Η δίκη, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1994, γνώρισε απίστευτη δημοσιότητα.. Για μιάμιση εβδομάδα, η κοινή γνώμη παρακολουθούσε την Lorena να αποκαλύπτει τα εν οίκω εις τον Δήμο .

Από το βήμα της κατηγορουμένης, η Lorena μίλησε για την σωματική και ψυχολογική βία που δεχόταν από τον John. Μίλησε για τους βιασμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις συνεχόμενες απιστίες εκ μέρους του και την σαδιστική συνήθειά του να της μιλά γι’ αυτές. Κατέθεσε και για την έκτρωση που την ανάγκασε να κάνει (sick…).

Μάρτυρες υπεράσπισης, είπαν για τα εμφανή σημάδια κακοποίησης που έφερε στο σώμα της, όπως κοψίματα και μώλωπες. Ακόμα και φίλοι του John κατέθεσαν ότι συχνά κοκορευόταν στις παρέες για το πόσο του άρεσε να την κακοποιεί και την εξουσία που ασκούσε πάνω της.Οι ψυχολόγοι διέγνωσαν ότι την περίοδο του ακρωτηριασμού, η Lorena, υπέφερε από κλινική κατάθλιψη και μετατραυματικό στρες δυσλειτουργίας, δίνοντας λαβή στον συνήγορό της να υπογραμμίσει ότι το ξέσπασμά της ήταν θέμα χρόνου.

Ο John, απλά αρνήθηκε την άσκηση κάθε είδους βίας από μέρους του, κι έπεσε σε όσες περισσότερες αντιφάσεις μπορούσε στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση τρελαίνοντας τον δικηγόρο του.

Οι ένορκοι βρήκαν την Lorena πιο αξιόπιστη, κι ύστερα από επτάωρη συνεδρίαση, αναφώνησαν « not guilty », με το σκεπτικό ότι η παρόρμηση να βλάψει τον σύζυγό που την κακομεταχειριζόταν προήλθε από προσωρινή παράνοια, κι ως εκ τούτου δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της. ( ακόμα πιο sick )Το δικαστήριο όρισε εγκλεισμό της Lorena σε ψυχιατρική κλινική για 45ήμερη παρακολούθηση μετά την οποία αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ο John αντιμετώπισε τις κατηγορίες για την κακοποίηση της .

Λίγους μήνες αργότερα , το ζευγάρι χώρισε και η Lorena ανέκτησε την χρήση του πατρικού της επιθέτου, Gallo.


Κι ενώ εμείς ζήσαμε καλύτερα, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας δεν έζησαν καλά .

Ο John, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πλήρη αποκατάστασή του, πρωταγωνίστησε σε τρεις πορνοταινίες: John Wayne Bobbitt…Uncut, Buttman at Nudes a Poppin’2 και το Frankenpenis.

Στο τελευταίο, μια παρωδία του Frankestein , o John ενσαρκώνει κάποιον που έχει δημιουργηθεί από συρραφή ανθρώπινων μελών. Την κορυφαία «κρίσιμη στιγμή» της υπόθεσης, το πέος του ξεκολλά και ο John ξεδιπλώνει το ταλέντο του αναφωνώντας : «Ωχ όχι, όχι πάλι».

Το 1996, ο John Bobbitt, μετακομίζει στην Νεβάδα όπου πιάνει δουλειά σε πορνείο. Εκείνη την περίοδο, σχετίζεται με την Τaylor Hayes, ( κάποιοι ίσως αναγνώρισαν ήδη το όνομα χεχεχε ) η οποία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ταξιδεύει στο Λος Άντζελες και καθιερώνεται ως πορνοστάρ....

Ο John στην συνέχεια εργάστηκε ως μπάρμαν, οδηγός λιμουζίνας, χειριστής κλάρκ, μεταφορέας, ιερέας κάποιας «εκκλησίας» στο Λας Βέγκας.

Το 2001, παντρεύτηκε για λίγο την Dottie Brewer, κι όταν λέω λίγο, εννοώ λίγο: από τις 3 έως τις 26 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Έναν χρόνο μετά, στις 23 Μαρτίου 2002, παντρεύτηκε την Joanna Ferrell. Κι ενόσο επιμελείται ενός αξιοπρόσεκτου ποινικού μητρώου, με επτά συλλήψεις και πλούσια γκάμα κατηγοριών από επιθέσεις έως κλοπές, βρίσκει χρόνο να δείρει την Ferrell και να συλληφθεί. Ύστερα αποφασίζει να ξαναδείρει την Ferrell και να ξανασυλληφθεί, κι έτσι για αλλαγή ξυλοφορτώνει και μια πρώην αρραβωνιαστικιά του, την Kristina Elliott. Δικάζεται και καταδικάζεται για τα σχετικά με την Ferrell.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, ξαναματαξυλοφόρτώνει την Ferrell, και ξαναματασυλλαμβάνεται. Κι επειδή όλο τα ίδια και τα ίδια καταντούν βαρετά , λίγες μέρες μετά, αυτός (!) καταθέτει αίτηση διαζυγίου. Στις 8 Φεβρουαρίου 2006, ο John κηρύχθηκε αθώος λόγω ανεπάρκειας στοιχείων.

Σήμερα, βρίσκεται ακόμα στην Νεβάδα, προσπαθώντας να κρατηθεί μακριά από φασαρίες......


Και η Lorena;

Η Lorena μετά την δίκη, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Μάλλον δεν το κατάφερε αφού τον Δεκέμβρη του 1997 κατηγορήθηκε για επίθεση κατά της ίδιας της μητέρας της, Elvia Gallo, την οποία γρονθοκόπησε ενώ έβλεπε τηλεόραση....( άραγε αρνήθηκε να αλλάξει κανάλι; ) Τέσσερις μήνες αργότερα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Η Lorena προβλημάτισε και προβληματίζει ακόμα, το νομικό σύστημα της χώρας της για τα κενά του, αφού δεν υπάρχει καταγεγραμμένη άλλη ποινή κράτησής της, πέραν των 45 ημερών στην ψυχιατρική κλινική.

Αποτελεί πια, παντιέρα των απανταχού φεμινιστριών και η ιστορία της , καταγράφεται σε πολλά τραγούδια παγκοσμίως . Αναφέρονται ενδεικτικά - αν και δεν προσφέρονται για κέφι όσο το soundtrack του κειμένου - το «Headline News» του Al Yankovic, το "Le dromadaire" των γάλλων Les Blaireaux και το"Castration Song #22" των Tribe.

Και μια χαριτωμένη λεπτομέρεια : η Lorena συνέβαλε στην εκλαΐκευση της ονομασίας του Εunice aphroditois. Τώρα πια μπορείς να το αποκαλείς και Βobbit Worm . Εκ περισσού, επειδή σίγουρα ξέρεις για τι μιλάμε, υπενθυμίζω ότι αναφερόμαστε σε υδρόβιο, σαρκοβόρο, αρπακτικό, πολυχαίτη σκώληκα που επιτίθεται με τόση ορμή στα θύματά του που τα κόβει στα δύο....

Όσα και να έγιναν πάντως , ότι και να λέμε, γεγονός είναι, ότι ακόμα και σήμερα, η αναφορά των ονομάτων των Lorena και John Bobbitt, κάνει τους κυρίους να σταυρώνουν προστατευτικά τα πόδια τους και τις κυρίες να μειδιούν σκεφτικά....

14 comments:

NinaC said...

Ντρέπομαι...

Dark_Morpheus said...

Γιατί καλέ? Μια χαρά έγκλημα είναι :)

ATHENA said...

ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΣΕΦΤΡΑ


ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

ΩΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΕΤΙΧ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ,
ΟΡΚΟ ΒΑΡΥ ΠΑΙΡΝΩ,
ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΕΙ ΣΟΥΦΛΕ ΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΖΩΝΤΑΝΟ!
ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΠΟΜΠΙΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΙ ΨΙ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΛΩΡΗΝΑ ΘΑ ΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ...

Ο Καλος Λυκος said...

...και μοναδικό στα χρονικά...να μην ντρέπεσαι καθόλου...

Sofogreg said...

Απορία προς τη συγγραφέα του άρθρου-και όχι μόνο:
Η Lorena, δηλώνει στους αστυνομικούς "είχε πάντα οργασμό και ποτέ δεν περιμένει κι εμένα να φτάσω σε οργασμό".
Έχουν και οι γυναίκες οργασμό; Κι αν ναι, μένει πολύ μακριά; Για να ξέρουμε πόσο θα τις περιμένουμε να φτάσουν.

An-Lu said...

@Ψευτρούκα!
Τέλεια η καταγραφή και το aftemath! Γιατί δε γράφεις πιο συχνά καλό μου παιδί;

@Ντόλυ
Δεν παίζεται η φιλανάδα σου και μην σε πιάσει το ανάποδο πάλι!

Αλεπού said...

@pseftra
Μπράβο βρε τρελοκεφαλλονίτισσα!
@comp. doll
Μου φαίνεται ότι σκιάχτηκαν οι άρρενες της μπλογκόσφαιρας!

Σταυρούλα said...

Χεχεχεχε! Ο φόβος φυλάει τα έρμα πλέον... :))
Μπράβο, ψεύτρα!!!

Кроткая said...

μακράν το καλύτερο ποστ αυτού του μπλογκ!

δώστε το έγκλημα στην Ψεύτρα!

χεχεχε!

:ΡΡΡΡ

ATHENA said...

@ΣΟΦΕ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥΝΙ
http://heliotypon.wordpress.com/



@ΑΛΕΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΣΚΙΑΧΤΟΥΝ ΛΟΛΟΛ

Σταυρούλα said...

Κούκλα, φτιάξε το rss feed του μπλογκ!

NinaC said...

Απαντώ μόνο στη Ρενάτα, στους υπόλοιπους να απαντήσει η συγγραφεύς του άρθρου.

@Ρενάτα, τι έχει καλέ το feed??

Σταυρούλα said...

Στις απόπειρές μου να το πρσοθέσω στα feeds, γάζει συνεχώς : "This feed contains code errors."
Δεν πειράζει όμως, γιατί θα σου έρχομαι έτσι κι αλλιώς!

pseftra said...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Κατόπιν εντολής τής ιδιοκτήτριας τού blog να απαντήσω στά σχόλια, δηλώνω ρητά καί αμετάκλητα ότι ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.